Expo

Exploring drawing materials

Studenten Tekenkunst maken zelf tekenmateriaal

De foyer van het gemeenschapscentrum de Maalbeek

Onder het motto van ecologie, creativiteit, betaalbaarheid en kunst beoefenen onderzoeken de studenten Tekenkunst van RHoK Academie, onder leiding van leerkracht Adelheid Verledens, hoe ze zelf tekenmateriaal kunnen produceren.

De studenten vonden in onze Brusselse groene zones natuurlijke grondstoffen zoals takjes, afgevallen bladeren, peulvruchten en bessen. Op de markt kochten ze rode kool, rode biet, druiven, avocado’s,… Met de gevonden ingrediënten slaagden ze erin om zelf tekeninkten te maken. Zelf houtskool en tekenpennen maken werd ook onderzocht.

De werken van de studenten gemaakt met deze natuurlijke grondstoffen zijn te bezichtigen in Musée Foyer van Gemeenschapscentrum De Maalbeek

Openingsuren
– maandag tot vrijdag van 9u tot 17u
– enkel woensdag van 10u tot 18u

Deze veelzijdige expo toont voornamelijk abstracte studies, onderzoek naar lijn en vorm. Sommige werken kunnen een aanzet zijn naar bijvoorbeeld textielontwerp, andere werken kunnen als voorontwerp beschouwd worden voor een groter project.

Zeer zeker geeft dit toonmoment zin om zelf ook aan de slag te gaan met tekenen en onderzoek naar zelfgemaakt tekenmateriaal. Voor professionele begeleiding hieromtrent contacteer je best ‘RHoK Akademie voor Beeldende en Audiovisuele Kunsten’ in Etterbeek via www.rhokacademie.be

Welkom