Kunst en cultuur
Het vak Kunst & cultuur biedt een reeks thematische lespakketten aan die de student mee door de geschiedenis van kunst en cultuur nemen. De studenten worden hierbij begeleid in het ontwikkelen van een eigen visie op kunst, onder andere in relatie met hun eigen (kunst)praktijk. Tegen een achtergrond van een globale actuele kunst theorie bespreken we beeldende kunst vanuit een brede visie en werken we samen aan een kunst begrip.
De lespakketten bouwen zich organisch op, spelen in op de kunstactualiteit en gaan in dialoog met de kunstpraktijk van de studenten. Voor het vak is louter kennisoverdracht echter geen vereiste. Kunst en cultuur analyseren is namelijk een vaardigheid en vraagt oefening. Door middel van wisselwerking en feedback wordt de inhoud van de lessen afgestemd op de noden van de studenten en inspraak gekoppeld aan een breder kunst concept. De student kan enkel slagen in het 3de jaar van de 4de Graad als deze theoretische cursus gevolgd wordt en hij slaagt in het eindproject. De student die tijdens een van de vorige academiejaren reeds de ‘(Bijzondere) Kunstgeschiedenis’ volgde, moet deze cursus ook bijwonen. (Nieuwe regelgeving ‘Nieuw decreet’) De examenvorm: presentatie van een project dat de kunstpraktijk combineert met kunsttheorie. De inhoud én het thema wordt bij aanvang van het academiejaar gecommuniceerd. De presentatie vindt plaats in de maand mei.
De examenvorm: presentatie van een project dat de kunstpraktijk combineert met kunsttheorie. De inhoud én het thema wordt bij aanvang van het academiejaar gecommuniceerd. De presentatie vindt plaats in de maand mei.
Voor de geïnteresseerden:
_ Een externe spreker komt vanuit zijn/haar expertise een lezing geven over het thema van het project vanKunst en cultuur.
_ Er worden minimum 10 uitstappen georganiseerd, meestal in Brussel of omgeving.
_ Er is ook minimum 1 daguitstap naar het buitenland.
‘Studenten van alle afdelingen – ook niet-3de jaars – zijn welkom om deze cursus bij te wonen. Deze cursus zal je kijk op kunst verbreden en is dus een aanrader voor iedereen.’
Gert Bogaerts, directeur RHoK
1 keer per week voor 3de jaar (vrijstelling zie inschrijvingen)
Waar?
1 keer per week voor 3de jaar (vrijstelling zie inschrijvingen)
Waar?
Kleine kerkstraat 12, 1150 Sint-Pieters-Woluwe – 2de verdieping
Etterbeek Woluwe
Leeftijd
Vanaf 18 j.
- Eline De Clercq @
Leerkrachten
- Eline De Clercq @
Leerkrachten
Locatie
Lesrooster
di | 17.50 – 19.30 u. | _______ | Eline |
Lesrooster
di | 15.00 u – 16.40 u | _______ | Eline |