kies Etterbeek Woluwe

Tekenkunst

Tekenkunst

In de opleiding tekenkunst wordt de basis gelegd voor beeldend werk, waarbij de verschillende tekentechnieken worden aangeleerd. Aan bod komen onder andere compositie, vorm, toonwaarden, textuur, schriftuur, kleur, verhoudingen, perspectief en anatomie. Doorheen de opleiding worden de leerlingen begeleid in hun onderzoek naar hoe ze in hun tekeningen kunnen evolueren. Het kiezen van de juiste methode voor een tekening, werken met verschillende materialen en technieken en referenties met de kunstgeschiedenis komen hier aan bod. Voor deze lessen is geen voorkennis van de basistechnieken in de tekenkunst nodig, want er wordt gewerkt met een individuele begeleiding waarbij iedereen op een eigen tempo kan werken.

In de ateliers wordt aandacht geschonken aan het eigen artistiek onderzoek en krijg je elk jaar de ruimte om op persoonlijke wijze een bepaald thema te benaderen en een eigen beeldtaal en stijl te ontwikkelen. Er is daarbij ruimte voor zowel klassieke als hedendaagse benaderingen.

Modeltekenen

Tekenen naar levend model is historisch gegroeid uit een academisch onderzoek naar vorm en schriftuur, waarbij de mens centraal staat. Aan de hand van korte en lange pozes wordt er geoefend op compositie, tekenstijl, verhoudingen, opbouw, schriftuur en anatomie. Tijdens deze lessen komen ook verschillende methodes aan bod, het leerproces is steeds individueel en er wordt gewerkt volgens de ontwikkeling van een persoonlijk traject.

Oriëntatielessen

Als introductie tot de tekenkunst tonen de oriëntatielessen de brede variaties die mogelijk zijn. Met een breed aanbod in onderwerpen, materialen, stijlen en technieken is deze opleiding interessant voor wie wil kennismaken met een combinatie van klassieke en hedendaagse tekenmethodes. Aan de hand van verschillende korte opdrachten wordt er een parcours gevolgd waarvan het accent ligt op waarnemingstekenen en techniek. Voor de gevorderden wordt hier een persoonlijk groeitraject uitgewerkt.

Waar?

Edouard de Thibaultlaan 2, 1040 Etterbeek – 1ste verdieping

10 lestijden (min. 8) per week aanwezigheid

Waar?

Kleine kerkstraat 12, 1150 Sint-Pieters-Woluwe – Gelijkvloers

10 lestijden (min. 8) per week aanwezigheid

kies
Etterbeek Woluwe

Lesrooster

ma 13.30 – 17.30 u. _______ Adelheid
di 13.30 – 17.30 u. _______ Bas
wo    17.50 – 21.30 u. model Eline

Lesrooster

ma 17.50 – 21.30 u. model Lieve
wo 17.50 – 21.30 u. _______ Lieve
za    10.00 – 13.30 u. _______ Eline