kies Etterbeek Woluwe

Tekenkunst

Tekenkunst

 

Tekenkunst is één van de oudste kunstvormen, net als beeldhouwen en keramiek. Vandaag is tekenkunst een artistieke discipline die globaal in verschillende culturen en door diverse kunstenaars wordt beoefend. In de RHoK academie is tekenkunst een aparte richting. Vanaf het academiejaar 2022-2023 kiest het team voor een zelfstandige richting met een eigen visie en een breed aanbod in onderwerpen, materialen, stijlen en technieken.* In het atelier wordt aandacht geschonken aan basiskennis van materialen en onderhoud, het opstellen van een werkruimte, de veiligheid van anderen en het eigen welzijn, het ecologisch verantwoord omgaan met middelen en het creëren van een fijne creatieve werkomgeving. Doorheen de opleiding wordt iedereen individueel begeleid met het juiste evenwicht tussen persoonlijkheid en techniek. Zowel klassieke als hedendaagse beeldende referenties in de kunst komen aan bod. Voor deze lessen is geen voorkennis van de basistechnieken in de tekenkunst nodig, iedereen kan op eigen niveau beginnen. Een tekening is pas af als een ander ze gezien heeft en in het atelier moedigen we iedereen aan om van elkaar te leren, om een brede blik te ontwikkelen.

 

Praktisch :

  1. *Studenten van andere ateliers kunnen alleen nog de (model-) lessen van Tekenkunst blijven volgen indien ze zich inschrijven in Tekenkunst als 2de optie. Studenten kunnen een 2de optie kiezen vanaf 1 oktober.
  2. Studenten van het atelier Tekenkunst kunnen zowel in Etterbeek als in Woluwe de lessen bijwonen. Ze kiezen minimum 2 vaste lesblokken per week in een vestigingsplaats naar keuze.

 

Bezoek hier onze website!

Online expo

De opleiding is gespreid over 4 jaar. Je kan 10 uur per week naar het atelier komen in het 1ste, 2e en 4e jaar. In het 3e jaar heb je naast 8 uur atelier 2 uur ‘Kunst en cultuur’. Na het succesvol beëindigen van de 4e graad (zonder bisjaar) kan ze verlengd worden met 2 jaar Specialisatie.

kies
Etterbeek Woluwe

Lesrooster

ma 13.50 – 17.30 u. _______ Adelheid
di 13.50 – 17.30 u. _______ Bas
wo    17.50 – 21.30 u. model Renée
do    17.50 – 21.30 u. _______ Renée

Lesrooster

ma 17.50 – 21.30 u. model Hanne
wo 17.50 – 21.30 u. _______ Hanne
za    10.00 – 13.30 u. _______ Renée