Advalvas

Nieuwe gebouwen

.

Gisteren werden in Etterbeek de plannen onthuld voor het prachtige nieuwe gebouw voor het deeltijds kunstenonderwijs in de gemeente. Het is de volgende stap in het ambitieuze infrastructuurplan dat samen met Sven Gatz werd opgesteld voor de Nederlandstalige kunstenacademies.
Kunstenonderwijs wordt weleens aanzien als ‘het kleine broertje’ van leerplichtonderwijs, maar niets is minder waar. Dankzij de universele taal van kunst en verbinding leren kinderen en jongeren op een plek als deze evenveel als op de schoolbanken. Bovendien is het Nederlandstalig kunstenonderwijs in Brussel een succesverhaal, met een stijging van de inschrijvingen met 40% op tien jaar tijd.
Om op vlak van infrastructuur te beantwoorden aan die toegenomen populariteit was er een flinke investering nodig. Dankzij een uitstekende samenwerking tussen het GO! onderwijs, de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie worden die plannen nu ook stap voor stap realiteit.
Bovendien zullen twee academies deze ruimtes delen: Rhok Academie voor Beeldende en Audiovisuele Kunsten en de GO! Muziekacademie Etterbeek. Alweer een bewijs van wat ruimte delen en samenwerking kan opleveren.
Een mooie stap voorwaarts voor het talent in Brussel!