RHoK’s Eye

Expositie van het atelier vrije grafiek Etterbeek.
18 feb 2022 – 22 mei 2022

De musea Erasmushuis & Begijnhof verwelkomen de RHoK Academie voor hun nieuwe, tijdelijke tentoonstelling.

link naar website

De tentoonstelling RHoK’s Eye – Indrukken / Afdrukken biedt u de mogelijkheid om de permanente collecties van het museum vanuit een andere invalshoek te bekijken. Deze hedendaagse dialoog in samenwerking met hedendaagse kunstenaars van een kunstacademie maakt het mogelijk de kijker uit te dagen in een museum waar het verleden een centrale plaats inneemt.

Het atelier “Vrije Grafiek” van de RHoK Academie in Etterbeek gaat in dialoog met het artistieke creatieproces van het beeld. Werken op papier (houtsnede, lithografie, zeefdruk, enz.) of digitale werken worden gepresenteerd in relatie tot de permanente collecties van het Erasmushuis.

Deze kruising tussen periodes en voorstellingen belicht ook de verspreiding van ideeën in de 16e eeuw, die Erasmus zo dierbaar was, en plaatst ze in perspectief met de virale proliferatie van beelden in de media van vandaag.

RHoK’s Eye – Indrukken / Afdrukken, de wereld van beelden uit het verleden gezien door de blik van hedendaagse kunstenaars – wanneer het menselijk oog in al zijn complexiteit licht, kleur en creatie wordt.

link naar website voor verplichte reservatie

Met Covid Safe Ticket.

Tijdens de tijdelijke tentoonstelling:
5€
3€ (senioren, studenten)
1,25€ (kind +6 jaar, artikel 27, werkzoekend)
Gratis (-6 jaar)