Lezing

Transition in Japanese printmaking

Lecture by Koyuki Kazahaya – za 26 nov 2022

In this lecture Kazahaya will take you on a walk through the history of Japanese woodcut printing, presenting several artists from different periods until today. 

10:30 – 11:30 u.

Deze lezing vormt een inleiding in de geschiedenis van de Japanse blokdruk aan de hand van het werk van enkele kunstenaars sinds de 17de eeuw tot vandaag. Voor de meeste mensen zal ukiyo-e (17de- 19de eeuw) het eerste zijn waar ze aan denken bij Japanse prenten. Interessant is echter dat Museum A&H in deze expo focust op shin hanga (de nieuwe prentkunst). De shin hanga-beweging is een vorm van Japanse houtsnede die de brug slaat tussen ukiyo-e en vandaag en speelt als dusdanig een belangrijke rol in de evolutie van de Japanse kunst. Naast shin hanga, was er de sōsaku hanga-beweging (creatieve prentkunst) waar de kunstenaars ook zelf gaan drukken. Dit alles had een invloed op het kunstonderwijs in Japan en is ook in de hedendaagse Japanse prentkunst nog steeds relevant.

Koyuki Kazahaya (1987) werkt met diverse media: tekeningen, grafiek, video en audio. Ze studeerde grafische kunsten in Tokyo, Japan, en Antwerpen. Ze stelde regelmatig tentoon, en net voor de start van de tentoonstelling is haar werk te zien als deel van Art on Paper (6-9.10.22). Ze leeft en werkt in Europa.

Prijs
€12 (incl. toegang tentoonstelling)
€0 (deelnemers masterclass Japanse houtsnede- & blokdruk)
Info? public@kmkg-mrah.be

Plaats
Museum Kunst & Geschiedenis

Meer info hier